PRIVACY VERKLARING - Oblac Leather

Oblac Leather gevestigd en kantoorhoudende te Zwolle (8011CA) aan de Westerlaan 51 - 5.9, hierna te noemen “Oblac Leather” hecht veel waarde aan een verantwoorde omgang met persoonsgegevens van haar bezoekers. Oblac Leather verwerkt uw persoonsgegevens dan ook zorgvuldig en met inachtneming van de bepalingen die de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming daaromtrent stelt. In deze Privacy Verklaring informeert Oblac Leather u over de manier waarop Oblac Leather uw persoonsgegevens verwerkt en hoe u deze kunt wijzigen of daartegen in verzet kunt. Deze Privacy Verklaring heeft alleen betrekking op de diensten die door Oblac Leather worden aangeboden op www.oblac.nl.
 

Artikel 1 Uitleg persoonsgegevens en specifieke doelen voor de verwerking daarvan

  1. Persoonlijk
    Oblac Leather gebruikt gegevens om u een zo persoonlijk mogelijke winkelervaring te bieden. Oblac Leather past wat u op www.oblac.nl ziet aan op uw interesses. Oblac Leather gebruikt daarvoor bijvoorbeeld gegevens van eerdere bestellingen, uw IP-adres en cookies. Over cookies kun u hier meer lezen.
  2. Doel
    Oblac Leather verzamelt en verwerkt dus uw persoonsgegevens. Door middel van het bezoeken van www.oblac.nl, gaat u akkoord met deze Privacy Verklaring en geeft u toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens zoals beschreven in deze Privacy Verklaring. Oblac Leather gebruikt uw gegevens voor verschillende doelen. Hierna kunt u zien welke doelen dat zijn. Wij gebruiken daarbij van jou ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over uw bezoek aan onze website. Hieronder volgt een overzicht van persoonsgegevens die kunnen worden verwerkt door Oblac Leather.
  3. Bestelling
    Voor uw bestelling heeft Oblac Leather uw naam, e-mailadres, adres(sen), betaalgegevens en soms ook uw telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen we uw bestelling bezorgen en uw op de hoogte houden over uw bestelling. Oblac Leather verstrekt deze gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten en ons distributiecentrum.
    Als u op www.oblac.nl bij een externe verkoper bestelt, geeft Oblac Leather uw gegevens aan deze verkoper. We eisen van onze externe verkopers dat ze net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaan als Oblac Leather dat doet.
  4. Uw account
    In uw account op www.oblac.nl slaat Oblac Leather onder andere de volgende informatie op: uw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens, opgegeven informatie en interesses, gegevens over uw eerdere bestellingen & reviews die u hebt geplaatst.
  5. Klantenservice
    U kunt bellen & e-mailen met onze klantenservice. Om u snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van uw gegevens als vermeld onder 1.3 en/of 1.4 en maken we aantekeningen die we bewaren. Oblac Leather registreert gegevens over het telefoongesprek en bewaart chats. voor analyses en verbetering van onze diensten. Soms maakt Oblac Leather gebruik van een andere partij voor het geven van antwoord op uw vragen. Die kan daarvoor uw gegevens gebruiken.
  6. Nieuwsbrieven
    u kunt zich aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven. Oblac Leather heeft algemene en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven stelt Oblac Leather samen op basis van uw gegevens als vermeld onder 1.3 en/of 1.4 en met name eerdere bestellingen. Dat maakt de nieuwsbrief voor u interessanter. Indien u geen nieuwsbrieven van Oblac Leather meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden via www.oblac.nl.
  7. Klantbeoordeling
    Bij het schrijven van een klantbeoordeling, kunt u kiezen of uw persoonlijke gegevens zichtbaar zijn voor andere bezoekers en of Oblac Leather over uw klantbeoordeling contact met u op mag nemen. In voorkomend geval houdt Oblac Leather bij houden bij wie welke review schrijft en uw reviews staan ook in uw account.
  8. Prijsvragen
    Als u meedoet aan een actie of prijsvraag, vraagt Oblac Leather om uw naam, adres en e-mailadres om de actie te kunnen uitvoeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op reclameacties te meten.
  9. Persoonlijk winkelen
    Op basis van uw eerdere bezoeken aan www.oblac.nl houdt Oblac Leather uw winkelgedrag en persoonlijke voorkeuren bij en kan Oblac Leather haar aanbod aan u daarop aanpassen. Oblac Leather gebruikt daarvoor cookies, uw IP-adres en informatie over eerdere aankopen. Lees op meer over cookies en hoe u ze uit kunt zetten.
  10. Verbetering van diensten Oblac Leather
    Oblac Leather kan uw gegevens als vermeld onder 1.3 en/of 1.4 gebruiken om u te vragen mee te doen aan een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Als derden dat onderzoek voor Oblac Leather uitvoeren, geeft Oblac Leather uw e-mailadres aan die derde om dat onderzoek uit te voeren.
  11. Fraude, inbreuk of andere ontoelaatbare gedragingen klanten
    Oblac Leather gebruikt uw gegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Zonodig overhandigt Oblac Leather uw gegevens als vermeld onder 1.3 en/of 1.4 aan de overheid. Ook kan Oblac Leather uw gegevens als vermeld onder 1.3 en/of 1.4 verstrekken aan politie, justitie en andere opsporingsdiensten en andere derden om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of aan een rechterlijk vonnis, of ter voorkoming van, het opsporen of vervolgen van strafbare feiten of onrechtmatige gedragingen.
  12. Achteraf betalen
    Als u artikelen koopt en niet meteen betaalt, kan Oblac Leather uw kredietwaardigheid toetsen. Oblac Leather kan daarbij gebruikmaken van externe bureaus/derden. Voor dat onderzoek kan Oblac Leather uw gegevens aan anderen verstrekken, die deze gegevens alleen voor dat doel mogen gebruiken.
  13. Zakelijke klanten
    Gegevens van zakelijke klanten, partners of (hun) contactpersonen worden op dezelfde wijze gebruikt en verwerkt als die van particuliere klanten. Zijn het gegevens van personen, dan behandelt Oblac Leather deze gegevens net zoals die van andere klanten van Oblac Leather.
  14. Social media
    Op sommige plekken op www.oblac.nl, kunt u met uw social media-account inloggen. Uw winkelgedrag kan dan zichtbaar worden op uw social media-account. Oblac Leather krijgt geen toegang tot uw social media-account.
  15. Andere doeleinden
    Tot slot kan Oblac Leather uw gegevens gebruiken voor andere doeleinden, zoals specifiek omschreven bij het verzamelen van uw gegevens.

 

Artikel 2 Doorgifte aan derden

  1. Oblac Leather geeft uw persoonsgegevens niet aan derden, tenzij:
    a) De doorgifte geschiedt aan een door Oblac Leather voor de in deze Privacy Verklaring opgesomde doeleinden ingeschakelde derden, met welke derden Oblac Leather een overeenkomst heeft gesloten waarin is bepaald hoe deze Samenwerkingspartner op een verantwoorde wijze omgaat met uw persoonsgegevens;
    b) Oblac Leather op grond van een wettelijke plicht gehouden is persoonsgegevens door te geven aan bevoegde instanties.

 

Artikel 3 Beveiliging van gegevens

  1. Oblac Leather maakt  - voor zover dat van haar verlangd mag worden - gebruik van passende technische en organisatorische veiligheidsprocedures, onder meer om ervoor te zorgen dat onbevoegden geen toegang krijgen tot uw gegevens en om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van de informatie die Oblac Leather ontvangt.

 

Artikel 4 Beschikbaarheid en wijziging van uw gegevens

  1. U kunt op elk moment inzage vragen in uw persoonsgegevens die we verwerken. Ook kunt u een verzoek doen om uw gegevens laten wijzigen of verwijderen. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@oblac.nl of gebruik maken van de de-autorisatie mogelijkheid in uw account. Als u ervoor kiest om uw persoonsgegevens te verwijderen, kunt u geen gebruik meer maken van de website, omdat de verwerking van uw persoonsgegevens essentieel is voor de werking van het website.

 

Artikel 5 Cookies

  1. Het is mogelijk dat Oblac Leather tijdens een lopende sessie gebruik maakt van first party session cookies. Deze cookies zijn in beginsel functioneel van aard. Om alle cookies te weigeren of om te worden geïnformeerd iedere keer dat uw computer een cookie ontvangt kunnen bij de “help”-functie op de werkbalk van de browser van uw computer de instellingen van uw computer worden gewijzigd. Sommige functies op www.oblac.nl werken mogelijk niet meer indien uw computer geen cookies kan ontvangen.

 

Artikel 6 Aansprakelijkheid Oblac Leather

  1. Oblac Leather heeft geen zeggenschap over het eventuele gebruik door derden van uw persoonsgegevens. Deze Privacy Verklaring heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die Oblac Leather verwerkt ten behoeve van www.oblac.nl. Oblac Leather accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites of diensten van derden.

 

Artikel 7 Bewaartermijn

  1. Oblac Leather bewaart persoonsgegevens gedurende een periode van 12 maanden na uw laatste bezoek aan www.oblac.nl, tenzij Oblac Leather op grond van een wettelijke bepaling verplicht is persoonsgegevens langer te bewaren.

 

Artikel 8 Wijziging Privacy Verklaring

  1. Oblac Leather behoudt zich het recht voor om deze Privacy Verklaring aan te passen. Elke aanpassing zal via www.oblac.nl bekend gemaakt worden. Door na wijzigingen gebruik te maken van www.oblac.nl gaat u akkoord met een eventueel gewijzigde Privacy Verklaring. Hou voor alle wijzigingen regelmatig deze pagina en www.oblac.nl in de gaten. De huidige Privacy Verklaring is bijgewerkt op 05-11-2018.