Functionaliteiten Apple Watch series 6

De functionaliteiten van de nieuwe Apple Watch Series 6

In september 2020 zal Apple naar verwachting de Apple Watch Series 6 aankondigen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen voor een drastisch nieuw ontwerp, maar er wordt wel gesproken over enkele grensverleggende functionaliteiten. Alles wat er tot nu toe bekend is gaan we behandelen in deze blog!
Gerucht, AirPods 3? Reading De functionaliteiten van de nieuwe Apple Watch Series 6 3 minutes Next iPhone 12, de kaarten worden opnieuw geschud

In september 2020 zal Apple naar verwachting de Apple Watch Series 6 aankondigen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen voor een drastisch nieuw ontwerp, maar er wordt wel gesproken over enkele grensverleggende functionaliteiten. Alles wat er tot nu toe bekend is gaan we behandelen in deze blog!

Aankondiging Apple Watch Series 6

Naar verwachting wordt de Apple Watch Series 6 in september 2020 aangekondigd. Waarschijnlijk ligt de Series 6 diezelfde week of de week erna in de winkels, maar door de ontwikkelingen rond het coronavirus kan Apple het releaseschema dit jaar aanpassen.

Always-on

In één van onze eerdere blogs kon je lezen dat de Apple Watch Series 5 voorzien is van een Always-on scherm. Zoals de naam het eigenlijk al zegt, betekent dit dat het scherm van de smartwatch altijd aanstaat. Daardoor is de wijzerplaat altijd zichtbaar en hoef je dus niet eerst je Watch aan te zetten voordat je de tijd af kunt lezen. De Series 6 zal net als zijn voorganger ook gebruik maken van het Always-on scherm.

Waterbestendig

In de Series 6 wordt verwacht dat het meten van bloedzuurstof wordt toegevoegd en er zijn ook geruchten over betere waterbestendigheid. Op dit moment is de Apple Watch waterbestendig tot 50 meter diep.

Apple wil dit verder verbeteren door gebruik te maken van liquid crystal polymer (LCP). LCP is een goedkoop, organisch en flexibel materiaal dat unieke elektrische eigenschappen heeft. Het is daardoor erg geschikt voor geleidende onderdelen, zoals verbindingen op het moederbord en antennes.

Native sleep tracking

Het meest opvallend is de toevoeging van native sleep tracking. Dit betekent dat je niet meer in de weer hoeft met apps, maar dat je Apple Watch zelf in staat is om je slaap te analyseren. Het ontbreken van deze functie was voor veel mensen een teleurstelling. Zeker omdat concurrent Fitbit dit al wel heeft. Apple kon natuurlijk niet achter blijven en heeft daarom nu ook deze nieuwe functie toegevoegd.

Het grote voordeel van een native sleep tracker, in vergelijking tot een derde partij app, is de impact op de batterij. De apps die je zelf kunt downloaden werken vaak prima, maar vragen veel meer energie van je Apple Watch. De kans is dus groot dat je aan het einde van de dag met een lege batterij zit. Wanneer Apple deze functionaliteit zelf gaat inbouwen, is de verwachting dat dit veel minder van je batterij vraagt. Al met al dus een zeer goeie verbetering vanuit Apple.

Design

Omdat er weinig te verbeteren valt aan het design-ontwerp van de Apple Watch worden hier geen grote veranderingen in verwacht. Het zou wel kunnen dat de kast ietsjes dunner wordt, maar dat is nog niet duidelijk. Voor zover we nu weten blijft het design hetzelfde als de Apple Watch Series 5.

Prijs verwachting

De startprijs van de nieuwe Apple Watch ligt waarschijnlijk op of rond de €449. De Series 5 gaat namelijk voor een zelfde soort prijs over de toonbank. Er is op dit moment nog niks duidelijk over een stijging of daling van de prijs dus dit is nog even afwachten wat het precieze bedrag wordt.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.