iPhone 12, de kaarten worden opnieuw geschud

iPhone 12, de kaarten worden opnieuw geschud

De opvolger van de iPhone 11 is aanstaande en de kaarten worden opnieuw geschud. De iPhone 12 wordt de opvolger op de iPhone 11 en verschijnt eind 2020. Zoals altijd geeft Apple nog geen details vrij, maar dankzij geruchten en gelekte informatie weten we al een hoop over de nieuwe iPhone en die informatie delen wij graag met jullie.

Nieuw design

De afgelopen jaren heeft het design van de Apple iPhone nauwelijks tot geen veranderingen ondergaan. Sinds de iPhone X is hetzelfde kunstje meerdere malen herhaalt en is design ongewijzigd gebleven. Daar kan met de iPhone 12 weleens verandering in komen. Volgens geruchten krijgt het toestel namelijk een ‘retrodesign’ dat doet denken aan een toestel dat in 2010 verscheen, namelijk de iPhone 4. Verwacht daarom een hoekig iPhone 12-design met harde randen, een metalen frame en een platte achterkant.


Qua kleuren denken we dat Apple ongeveer aan dezelfde opties vasthoudt als bij de iPhone 11. Als dit klopt, betekent het dat de iPhone 12 in zo’n zes kleuren verschijnt: geel, groen, paars, wit, rood en zwart.

Of de nieuwe iPhone wederom een Touch ID krijgt. is nog niet duidelijk. Het geruchtencircuit ligt niet helemaal op één lijn over dit onderdeel. Volgens de één heeft Apple de techniek onder het scherm weten te verwerken, terwijl het volgende gerucht vertelt dat de iPhone 12 een fysieke vingerafdrukscanner krijgt. Hoe dit precies is uitgewerkt is dus nog even de vraag.

Camera

In 2019 heeft Apple aantal grote verbeteringen doorgevoerd op cameragebied dat we verwachten dat 2020 wat minder revolutionair wordt. De meeste geruchten wijzen erop dat de nieuwe iPhone net als zijn voorganger over een dubbele lens beschikt.

Luxe oplaadkabel

Er is een bron die foto’s heeft gelekt op Twitter. Daaruit blijkt dat de nieuwe iPhone 12 met een Lightning-kabel en met een USB-C-aansluiting komt. Het schijnt dat het snoer op een andere manier gemaakt is en dat daardoor de kabel meer flexibel en sterker dan gebruikelijk het geval is. Dat heeft als voordeel dat de kabel minder snel kapot gaat of beschadigd raakt.

Prijs

Wat betreft de prijs verwachten we dat Apple op hetzelfde punt zal blijven hangen. De iPhone 11 begint momenteel bij 809 euro, de iPhone 11 Pro bij 1159 euro en de iPhone 11 Pro Max bij 1259 euro.

Er is echter één bron die zegt dat het materiaal voor de iPhone 12 meer zal kosten, waardoor het eindproduct in de winkel eveneens duurder zal zijn. Wat dus het exacte bedrag zal worden is nog even afwachten.
Release

De exacte releasedatum van de iPhone 12 is een verwarrend onderwerp: er is nog niets officieel gemaakt, maar we zijn er bijna zeker van dat Apple zijn nieuwe iPhones voor het einde van 2020 zal onthullen.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.