Wat je niet mag missen over de iPhone 11

Wat je niet mag missen over de iPhone 11

De iPhone blijft een uitstekende keuze ondanks de komst van nieuwere modellen en is gebouwd voor duurzaamheid.

De iPhone 11 is al sinds september 2019 op de markt en het is nog steeds één van de populairste smartphones onder de Apple liefhebbers. Als je net overweegt om een nieuwe iPhone 11 te kopen, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de belangrijkste kenmerken van dit toestel. We bespreken in dit artikel de belangrijkste informatie die je moet weten over de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Van het design tot de camera en de batterij. We hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Apple onthulde de iPhone 11 in september 2019 en was destijds beschikbaar als een goedkope optie voor een aantal jaren daarna, maar de iPhone 11 is sindsdien niet meer verkrijgbaar bij Apple. De iPhone 11 volgde de iPhone XR op en heeft een 6,1-inch lcd-display dat Apple een "Liquid Retina HD Display" noemt. Het display heeft een resolutie van 1792 x 828 met 326ppi, een contrastratio van 1400:1, een maximale helderheid van 625 nits, True Tone-ondersteuning om de witbalans aan te passen aan het omgevingslicht en brede kleurondersteuning voor levensechte kleuren.

Net als de iPhone XR en andere recente iPhone-modellen heeft de iPhone 11 geen 3D Touch, maar maakt het gebruik van Haptic Touch. Haptic Touch wordt in heel iOS ondersteund, maar mist de drukgevoeligheid van de 3D Touch-functie die Apple eerder wel ondersteunde.

Design van de iPhone 11

De iPhone 11 is verkrijgbaar in zes kleuren: wit, zwart, geel, groen, paars en rood. Het toestel heeft een glazen achterkant en een aluminium frame met afgeronde hoeken. Het scherm van de standaard iPhone 11 is 6,1 inch groot en heeft een resolutie van 1792 x 828 pixels. Het design van de iPhone 11 is vergelijkbaar met de iPhone XR, maar de achterkant van de iPhone 11 heeft een matte afwerking.

iPhone 11

De iPhone 11 heeft een edge-to-edge display met smalle randen en geen Home-knop, maar wel een inkeping aan de bovenkant voor het TrueDepth-camerasysteem. Omdat het een lcd-scherm in plaats van oled-scherm gebruikt, heeft de iPhone 11 iets dikkere randen dan andere recente oled-modellen van Apple.

De iPhone 11 ziet er niet veel anders uit dan de iPhone XR die eraan voorafging, maar ten tijde van de introductie van de iPhone 11 zei Apple dat hij was gemaakt van het hardste glas ooit in een smartphone en dat hij een verbeterde waterbestendigheid (IP68) bood die de standaard is geworden voor iPhones, wat de algehele duurzaamheid ten goede komt. Spatial audio biedt een meeslepende geluidservaring en Dolby Atmos wordt ondersteund.

Design iPhone 11

Camera van de iPhone 11

De iPhone 11 heeft een dubbele 12-megapixel camera op de achterkant. Eén camera is een groothoeklens en de andere camera is een ultragroothoeklens. De groothoeklens heeft een diafragma van f/1.8 en de ultragroothoeklens heeft een diafragma van f/2.4. Met deze camera's kun je foto's maken met een beeldhoek van 120 graden. Dit is ideaal voor landschapsfotografie of voor het vastleggen van scènes met veel mensen.

De camera van de iPhone 11 heeft een nachtmodus functie, waardoor je zelfs in donkere omgevingen heldere foto's kunt maken. Het biedt verbeterde belichting en kleuren, zodat je mooie foto's kunt maken zonder een flitser te hoeven gebruiken.

De iPhone 11 heeft ook een 12-megapixel TrueDepth-camera aan de voorkant met een diafragma van f/2.2. Dit betekent dat je selfies kunt maken met dieptegegevens en dat je kunt genieten van het delen van je herinneringen met familie en vrienden in hoge kwaliteit.

Camera iPhone 11

Water- en stofbestendigheid

De iPhone 11 heeft een waterdichtheid van IP68, ten opzichte van IP67 in de vorige iPhone XR. Het toestel is bestand tegen een diepte van maximaal twee meter gedurende maximaal 30 minuten. Twee meter is twee keer zo diep als de iPhone XR, maar minder dan sommige recentere iPhone-modellen.

Met een IP68-beoordeling voor waterbestendigheid is de iPhone 11 bestand tegen spatten, regen en kortstondige blootstelling aan water, maar opzettelijke blootstelling aan water moet worden vermeden. Apple waarschuwt dat water- en stofbestendigheid geen permanente voorwaarden zijn en verslechteren als gevolg van normale slijtage.

De garantie van Apple dekt geen schade aan iOS-apparaten door vloeistoffen, dus je kunt het beste voorzichtig zijn wanneer je de iPhone 11 blootstelt aan vloeistoffen.

Gebruik van Face ID bij de iPhone 11

Face ID is een belangrijke functie van de iPhone 11. Hiermee kun je je iPhone ontgrendelen door naar het scherm te kijken. Face ID maakt gebruik van een TrueDepth-camera om een beveiligd scan van je gezicht te maken. Dit zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je iPhone 11. Met Face ID kun je ook aankopen doen in de App Store, Apple Pay gebruiken en toegang krijgen tot beveiligde apps. Face ID werkt snel en betrouwbaar, en het kan worden aangepast voor gebruikers met een bril, hoed of hoofddoek.

Face ID, geïntroduceerd in 2017, is het biometrische verificatiesysteem dat wordt gebruikt in de iPhone 11, die is voorzien van een inkeping voor het TrueDepth-camerasysteem dat Face ID mogelijk maakt. In de iPhone 11 is het TrueDepth-camerasysteem verbeterd met nieuwe hardware. Het is sneller dan voorheen en kan vanuit meer verschillende hoeken werken, waardoor het efficiënter en sneller is dan in eerdere iPhone-modellen.

Face ID wordt in heel iOS gebruikt voor taken als het ontgrendelen van je iPhone, het toegang geven tot apps van derden met een wachtwoord, het bevestigen van aankopen in iTunes en de App Store en het verifiëren van Apple Pay-betalingen. Face ID werkt via een set sensoren en camera's aan de voorkant van de iPhone 11, het zogenaamde TrueDepth Camera-systeem. Om een gezichtsscan te maken, projecteert een Dot Projector meer dan 30.000 onzichtbare infraroodpuntjes op je gezicht, die vervolgens worden gelezen door een infraroodcamera.

Deze dieptekaart van je gezicht wordt vervolgens doorgestuurd naar de A13 Bionic-processor, waar het wordt omgezet in een wiskundig model dat de iPhone gebruikt om er zeker van te zijn dat jij het bent die toegang probeert te krijgen tot je iPhone.

Face ID maakt gebruik van infrarood, dus het werkt bij weinig licht en in het donker, met een ingebouwde Flood Illuminator die ervoor zorgt dat er altijd voldoende licht is om een gezichtsscan te maken. Face ID werkt met hoeden, baarden, brillen, zonnebrillen, sjaals, make-up en alle andere accessoires en voorwerpen die een gezicht gedeeltelijk aan het zicht kunnen onttrekken, maar moet wel je ogen, neus en mond kunnen zien om te kunnen werken.

De A13 Bionic-chip met ingebouwde Neural Engine betekent dat Face ID zich na verloop van tijd kan aanpassen aan kleine veranderingen in je gezicht, dus als je haar langer wordt of een baard laat groeien, past Face ID zich aan en blijft het je iPhone ontgrendelen.

Face ID iPhone 11

Face ID-beveiliging en privacy

Face ID maakt gebruik van een gedetailleerde 3D-gezichtsscan die niet kan worden misleid door een foto, masker of andere gezichtsimitatie. Een "Attention Aware"-beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat Face ID je apparaat alleen ontgrendelt als je met je ogen open in de richting van de iPhone 11 kijkt, dus het werkt niet als je ogen dicht zijn, als je slaapt, als je bewusteloos bent of als je van je telefoon wegkijkt.

Aandachtbewust is optioneel en er is een toegankelijkheidsfunctie om het uit te schakelen voor degenen die zich niet kunnen concentreren op het scherm van de iPhone, maar de meeste mensen zouden het ingeschakeld moeten laten voor de extra beveiligingslaag.

Met de functie voor aandachtbewustzijn weet iPhone 11 wanneer je ernaar kijkt. Face ID geeft meldingen en berichten weer op het vergrendelde scherm als je naar de iPhone 11 kijkt, houdt het scherm verlicht en verlaagt automatisch het volume van een alarm of belsignaal als het weet dat je aandacht op het display van de iPhone 11 is gericht. Face ID wordt ook uitgeschakeld na twee mislukte pogingen tot gezichtsherkenning en er moet een wachtwoord worden ingevoerd om het weer in te schakelen.

Face ID-gegevens zijn versleuteld en worden opgeslagen in de Secure Enclave op iPhone 11. Apple heeft geen toegang tot je Face ID-gegevens en niemand die je telefoon heeft. De authenticatie gebeurt volledig op je apparaat en er worden nooit Face ID-gegevens opgeslagen in de cloud of geüpload naar Apple. Ontwikkelaars van derden hebben geen toegang tot de gezichtskaart die Face ID gebruikt om een apparaat te ontgrendelen, maar de TrueDepth-camera kan wel worden gebruikt om het gezicht van een gebruiker te scannen om realistischere augmented reality-apps te maken.

Met Face ID is er een kans van 1 op 1.000.000 dat het gezicht van iemand anders Face ID voor de gek kan houden, maar de foutmarge neemt toe tot 1 op 1.500.000 met een alternatief uiterlijk dat in iOS 13 is geregistreerd. Face ID is gefopt door eeneiige tweelingen, kinderen en een zorgvuldig gemaakt masker, maar het is nog steeds veilig genoeg dat de gemiddelde persoon zich geen zorgen hoeft te maken dat zijn iPhone door iemand anders wordt ontgrendeld.

Batterij van de iPhone 11

De iPhone 11 biedt een uur extra batterijduur in vergelijking met de iPhone XR. De iPhone 11 heeft een batterij van 3.110 mAh, wat een hogere capaciteit is dan de batterij van 2.942 mAh in de iPhone XR. Volgens Apple gaat de batterij tot 17 uur mee. 

Volgens een ondersteuningsdocument van Apple zijn de iPhone 11-modellen uitgerust met een hybride software- en hardwaresysteem voor prestatiebeheer, dat geavanceerder is dan de batterij- en energiebeheersystemen van oudere iPhones. Volgens Apple werkt deze functie om de "best mogelijke prestaties te leveren als de batterij na verloop van tijd veroudert". De energiebehoefte van de nieuwe iPhones wordt dynamisch bewaakt en de prestaties worden in realtime beheerd.

Snel opladen

iPhone 11 kan snel worden opgeladen, wat betekent dat de batterij in slechts 30 minuten voor 50 procent kan worden opgeladen. Voor snelladen heb je een USB-C-lichtnetadapter nodig met een vermogen van minimaal 18 watt, zoals de 29/30W-adapters van Apple (prijs: € 49).

Apple heeft geen voedingsadapter meer in de doos en de iPhone 11 wordt alleen geleverd met een USB-C-naar-Lightning-kabel, dus je moet zelf voor een adapter zorgen om te kunnen profiteren van snelladen.

Draadloos opladen

De iPhone 11 heeft een glazen behuizing met ingebouwde draadloze oplaadspoelen om draadloos opladen te ondersteunen.

Apple gebruikt de draadloze oplaadstandaard Qi die ook beschikbaar is in veel Android-telefoons, wat betekent dat de nieuwe iPhones draadloos kunnen opladen met elke inductieve oplader met Qi-certificaat.

De iPhone 11 werkt met draadloze oplaadaccessoires van 7,5 W en 5 W, maar opladen met 7,5 W is sneller. Meerdere bedrijven hebben nu draadloze oplaadopties ontwikkeld die speciaal ontworpen zijn voor de iPhones van Apple.

Geheugen van de iPhone 11

Er zijn drie varianten van de iPhone 11: 64GB, 128GB en 256GB. Afhankelijk van je budget en behoeften kan je kiezen voor de variant met het benodigde geheugen.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Naast de iPhone 11 is er ook de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Deze toestellen bieden verbeterde specificaties zoals een drievoudige camera opstelling, een beter OLED-display, meer opslagruimte en een betere batterijduur.

De iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier kleuren: spacegrijs, zilver, goud en middernachtgroen. De schermen van deze toestellen zijn respectievelijk 5,8 en 6,5 inch groot. De iPhone 11 Pro en Pro Max hebben allebei een sterkere A13 Bionic-chip, die zorgt voor een snellere prestatie dan de iPhone 11.

Is de iPhone 11 nog de moeite waard?

Absoluut! De iPhone 11 is nog steeds een uitstekende keuze, zelfs na de release van nieuwere modellen. Met zijn krachtige prestaties, geweldige camera, duurzame batterijduur en het gebruiksgemak van iOS, biedt de iPhone 11 nog steeds een hoogwaardige smartphone-ervaring.

Hoe lang gaat de iPhone 11 nog mee?

De iPhone 11 is gebouwd om lang mee te gaan. Net zoals andere iPhones in het verleden, zal de iPhone 11 naar verwachting vele jaren software-updates ontvangen van Apple. Dit betekent dat je nog lang van de nieuwste functies en beveiligingsupdates kunt genieten. Daarnaast is de iPhone 11 gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft het een solide constructie, waardoor het bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage.

Hoeveel kost de iPhone 11 nieuw?

De prijs van de iPhone 11 kan variëren, afhankelijk van het model en de opslagcapaciteit die je kiest. Over het algemeen heeft de iPhone 11 een lagere prijs in vergelijking met de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

De prijzen kunnen verschillen per land en retailer, maar over het algemeen begint de prijs van de iPhone 11 bij ongeveer € 539,99 voor het 64GB-model (bij de MediaMarkt). Voor de 128GB-variant ligt de prijs doorgaans rond € 599 en voor de 256GB-variant ongeveer € 789. Het is altijd verstandig om de prijzen te vergelijken bij verschillende verkooppunten en de aanbiedingen in de gaten te houden.

Helaas worden de iPhone 11 modellen niet meer als nieuw aangeboden door Apple. Een refurbished telefoon behoord daarom ook tot de mogelijkheden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, dan is de iPhone 11 een uitstekende keuze. Met zijn verbeterde camera, krachtige prestaties, en indrukwekkende batterijduur, biedt de iPhone 11 een uitzonderlijke gebruikerservaring. Als je op zoek bent naar een geavanceerder toestel kan je kiezen voor de iPhone 11 Pro of de iPhone 11 Pro Max.

Het is de moeite waard om na te denken over opslagruimte en kleurkeuze, zodat je zeker bent dat je de juiste keuze maakt. Kortom, de iPhone 11 is een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een intuïtieve en krachtige smartphone. Bekijk onze leren iPhone 11 hoesjes voor de optimale bescherming van de iPhone 11! 

Interessante artikelen:

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.