Ons leer

De kwaliteit en schoonheid van leer is afhankelijk van een aantal elementen, waaronder: dierenwelzijn, topklasse huid, expert- en vakmanschap van de leerlooiers. Al onze lederwaren en leer worden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit en dierenwelzijn. Deze komen vervolgens rechtstreeks van de beste leerlooiers uit Istanbul, Turkije. Onze leerlooiers beschikken over ruwe kalfshuiden en bereiden deze op vakkundige wijze in de unieke kleuren van Oblac.
Leersoort Oblac

Natuurproduct

Leer is een natuurproduct dat ademt en natuurlijke elasticiteit heeft. Wij gebruiken enkel topkwaliteit leer. Ons leer is kwalitatief niet te vergelijken met kunstleder of andere kunststofvervangers. Een van de gevolgen is bijvoorbeeld dat leer, als natuurproduct, gemakkelijk vocht door laat. Deze natuurlijke bijwerking is te zien aan de kleine kleurveranderingen bij langdurig gebruik. Kleine kleurverschillen, lichte markeringen of krasjes zijn dan ook geen fouten. Houd er rekening mee dat onze lederwaren geen enkel gebrek hebben, maar dat ze precies zo zijn als de natuur ze bedoeld heeft; perfect onvolmaakt.

Bescherming

Om het leer er optimaal te laten uitzien en het uiterlijk te beschermen, is het belangrijk om het met zorg te behandelen. Vermijd dat het leer nat wordt, vooral in de eerste maand van gebruik. Na een maand wordt het leer soepeler en beter in het afstoten van waterdruppels. Houd het leer uit de buurt van warmte en föhn het in ieder geval nooit, zelfs niet als het nat is geworden. Probeer het product incidenteel schoon te maken. Breng bijvoorbeeld olie of crème op het leer aan. Om je lederwaren in topconditie te houden kan je ze incidenteel waxen met de leerbalsem van Oblac.

Wij raden verder de volgende zorgrichtlijnen aan om je aankoop natuurlijk en mooi te houden:

  • Vermijd langdurig contact met zonlicht. Aanhoudende blootstelling aan zonlicht kan de kleur van het leer doen vervagen. Dit is voornamelijk van belang voor licht gekleurd leer. 
  • Bescherm je producten tegen hitte en vochtigheid.
  • Breng het leer niet in aanraking met ruwe oppervlakken en vermijd krassen.
  • Breng het leer niet in contact met parfum, make-up, crème en andere cosmetica producten.
  • Vermijd contact met gekleurde tijdschriften of andere artikelen. Dit geldt vooral voor kleinere lederwaren.