Apple Watch problemen? Resetten kan de oplossing zijn

Apple Watch problemen? Resetten kan de oplossing zijn

Ontdek hoe je je vastgelopen Apple Watch kunt herstellen en problemen kunt oplossen door een reset uit te voeren. Leer ook hoe je een geforceerde herstart kunt doen als je Apple Watch niet reageert.

Heb je ooit te maken gehad met een vastgelopen Apple Watch? Geen paniek! In dit artikel leggen we uit wat je moet doen als je Apple Watch vastloopt en hoe je een reset kunt uitvoeren om de problemen op te lossen. We behandelen ook het proces van geforceerd herstarten als je Apple Watch niet reageert. Volg deze eenvoudige stappen en je Apple Watch zal weer soepel en probleemloos functioneren.

Wat moet je doen als de Apple Watch vastloopt?

Als je Apple Watch vastloopt en niet meer reageert, zijn er een paar dingen die je kunt proberen voordat je een reset uitvoert:

 1. Controleer de batterij: Als de batterij van je Apple Watch bijna leeg is, kan dit leiden tot dat de Apple Watch vanzelfsprekend niet meer opstart. Sluit je Apple Watch aan op de oplader en wacht even om te zien of het probleem zichzelf oplost.

 2. Forceer afsluiten van apps: Als een specifieke app de oorzaak lijkt te zijn van het vastlopen, kun je proberen de app te sluiten. Druk twee keer snel op de Digitale Kroon om de lijst met recent gebruikte apps te openen en veeg de app omhoog om deze te sluiten.

Als je problemen ondervindt bij het verbinden van de Apple Watch met de iPhone kan het de moeite waard zijn om de Apple Watch uit te zetten en opnieuw op te starten. 

Apple Watch opnieuw opstarten?

Wanneer de Apple Watch vastloopt kan je de Apple Watch opnieuw opstarten. Deze methode is dan ook gedoeld als er een functie of app niet naar behoren werkt. Hiermee kan je de Apple Watch opnieuw opstarten en alles opnieuw laten laden. Soms kunnen app updates problemen veroorzaken tussen de verbinden en het verversen van je iPhone naar je Apple Watch. 

Er zijn 2 verschillende methoden, afhankelijk van het besturingssysteem, om de Apple Watch opnieuw op te starten:

WatchOS9

Volg onderstaande instructies om je Apple Watch met WatchOS9 opnieuw te starten:

 1. Haal de Apple Watch uit de lader.
 2. Houd vervolgens de zijknop aan de zijkant van je horloge ingedrukt zodat de aan/uit knop verschijnt aan de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Druk op de aan/uit knop om het uitschakelproces te starten.
 4. Schuif de schuifknop 'Uitschakelen' opzij.
 5. Wacht tot je horloge opnieuw opstart, je ziet als eerst het Apple logo verschijnen. Wees geduldig en wacht tot het horloge volledig opnieuw is opgestart.

Watch08 of eerdere versies

volg de onderstaande instructies op je Apple Watch met WatchOS8 of eerdere versies opnieuw op te starten:

 1. Haal de Apple Watch uit de lader.
 2. Houd de zijknop aan de zijknap van je horloge ingedrukt totdat de uitschakelknop verschijnt.
 3. Schuif de uitschakelknop naar de zijkant om het herstartproces te starten.
 4. Wacht tot je Apple Watch opnieuw is opgestart en het Apple logo verschijnt.

Apple Watch opnieuw opstarten

Geforceerd herstarten (alleen als de Apple Watch niet reageert)

Als je Apple Watch volledig niet reageert, kun je een geforceerde herstart uitvoeren. Gebruik deze methode alleen als laatste redmiddel en als je Apple Watch helemaal niet meer reageert. Voer dit zoals gezegd nooit uit als je horloge aan het updaten is naar een nieuwere software.

Om je Apple Watch geforceerd opnieuw op te starten

 1. Houd de zijknop (de knop onder de Digitale Kroon) en de Digitale Kroon tegelijkertijd ingedrukt.
 2. Blijf beide knoppen ingedrukt houden totdat je het Apple logo op het scherm ziet verschijnen.
 3. Laat de knoppen los en wacht tot de Apple Watch opnieuw opstart.

Nog steeds problemen?

Als de Apple Watch nog steeds problemen ondervindt bij het opnieuw opstarten van de Apple Watch nadat je de bovenstaande methoden hebt geprobeerd, kan het de moeite waard zijn rechtstreeks contact op te nemen met de Apple Support of Apple winkel. 

Hoe reset je een Apple Watch?

Eventueel kan je de Apple Watch ook resetten, maar let op: zodra je de Apple Watch heb gerest is het niet meer mogelijk om hem terug in te stellen. Alle instellingen zullen dan ook standaard worden. Volg deze stappen om een reset uit te voeren:

 1. Open de Instellingen-app op je Apple Watch.
 2. Ga naar 'Algemeen' en scroll omlaag naar 'Stel opnieuw in'.
 3. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'.
 4. Bevestig je keuze en voer indien nodig je toegangscode in.

Conclusie

Het vastlopen van je Apple Watch kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je het probleem snel oplossen. Of het nu gaat om het controleren van de batterij, het sluiten van apps of het uitvoeren van een reset, deze eenvoudige oplossingen zullen je Apple Watch weer soepel laten functioneren. Vergeet niet om geforceerd te herstarten als je Apple Watch niet reageert. Volg deze tips en geniet van een probleemloze ervaring met je Apple Watch.

Interessante artikelen:

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.