Whatsapp op de Apple Watch

Whatsapp op de Apple Watch

Stel je voor dat je nooit meer je telefoon uit je zak hoeft te halen om Whatsapp-berichten te lezen of te beantwoorden. Dat is mogelijk met de Apple Watch! In deze blog ontdek je hoe je Whatsapp op de Apple Watch instelt en gebruikt, zodat je altijd en overal verbonden blijft met je vrienden en familie.

Whatsapp is een van de meest gebruikte communicatie-apps ter wereld. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen het handig zouden vinden om Whatsapp te kunnen gebruiken op de Apple Watch. WhatsApp-meldingen op je Apple Watch ontvangen is dan ook een geweldige manier om in contact te blijven - en kan je helpen minder gehecht te raken aan je smartphone. Helaas is het momenteel niet helemaal mogelijk om WhatsApp volledig te gebruiken op de Apple Watch. Er is namelijk geen officiële WhatsApp applicatie voor de Apple Watch.

Het goede nieuws is wel dat je meldingen kunt ontvangen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je belangrijke berichten mist als je onderweg bent zonder je telefoon. Je kunt ook rechtstreeks vanuit je pols antwoorden met behulp van spraakdictaten of kiezen uit een selectie van vooraf geschreven antwoorden. Wat je niet kunt doen is media bekijken, dus als iemand je een foto of video heeft gestuurd, heb je pech. 

Met Whatsapp op Apple Watch kan je dus:

  • Berichten lezen.
  • Berichten beantwoorden.

En onderstaande kan je niet doen met je Apple Watch:

  • Door je berichten scrollen.
  • Een gesprek beginnen.
  • Media bekijken, zoals foto's en video's.

In dit artikel zullen we stapsgewijs uitleggen hoe je WhatsApp optimaal kan gebruiken op je Apple Watch.

Ontvang Whatsapp meldingen op de Apple Watch

Zoals gezegd kan je op je Apple Watch wel meldingen ontvangen van Whatsapp. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat deze meldingen zijn ingeschakeld, zodat ze op je Apple Watch verschijnen. Met de volgende stappen zorg je ervoor dat dit goed is ingesteld:

1. Ga op je iPhone naar de 'Watch' App.

2.Tik in het tabblad 'Mijn Watch' op 'Meldingen'.

Whatsapp Apple Watch

3. Scroll naar beneden naar 'WhatsApp' en zorg ervoor dat de schakelaar op groen staat.

Whatsapp Apple Watch 

Zodra de meldingen zijn ingeschakeld, zul je merken dat je pols zoemt als er een bericht binnenkomt.

WhatsApp berichten beantwoorden vanaf je Apple Watch

Het is met de Apple Watch ook mogelijk om berichten te versturen of te beantwoorden via WhatsApp. Met de Apple Watch 7, Apple Watch 8 en Apple Watch Ultra heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een QWERTY toetsenbord.

Je kan beantwoorden met standaardteksten, zoals 'Hallo!', 'Wat is er?', 'Ik kom eraan.', 'OK', 'Zeker!' en 'Geen probleem!'. Daarnaast is het ook mogelijk om een aangepast antwoord op te nemen via spraakherkenning en direct te sturen naar de ontvanger.

Een WhatsApp bericht beantwoorden

1. Ga naar de melding van het ontvangen WhatsApp bericht op de Apple Watch.

2. Tik op 'Beantwoorden'.

3. Scroll naar beneden en kies één van de standaardteksten, zoals 'OK'.

4. Indien je een eigen antwoord wilt maken, tik dan op 'Antwoord' en neem een bericht op met de microfoon.

Bericht beantwoorden op de Apple watch

Geen Whatsapp meldingen op de Apple Watch

Als je de instellingen voor WhatsApp gebruik op de Apple Watch goed hebt ingesteld en geen meldingen ontvangt, dan kan het zijn dat andere instellingen niet goed staan. Dit kan verschillende redenen hebben. Hieronder volgt een aantal tips die je kunnen helpen om dit probleem te verhelpen.

  1. Opnieuw opstarten. Zet je iPhone en Apple Watch uit en weer aan. Kijk vervolgens of je WhatsApp meldingen ontvangt.
  2. Check je internet verbinding. Whatsapp berichten komen vanzelfsprekend binnen via een internetverbinding. Dit betekent dat je geen berichten of meldingen ontvangt als je geen actieve internetverbinding hebt. Check daarom of je Apple Watch verbonden is met de WiFi.
  3. Check je bluetooth verbinding. De Apple Watch is verbonden met je iPhone. Check daarom of je Apple Watch wel correct  is verbonden via de Bluetooth.
  4. Software updates. Controleer of je Apple Watch de laatste software update heeft.

Conclusie

Helaas is er momenteel nog geen aanvullende Whatsapp mogelijkheid voor de Apple Watch. De standaard mogelijkheden binnen de huidige Whatsapp zijn vrij beperkt. Je kan daarom overwegen om Whatsapp alsnog te gebruiken met een derde partij app. Natuurlijk zullen we in een volgende blog een aantal derde partijen app gaan beoordelen en kijken welke mogelijkheden er worden geboden op Whatsapp meer geavanceerd te gebruiken. 

Interessante pagina's

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.