De Apple Watch SE: de perfecte mix van betaalbaarheid en functies

De Apple Watch SE: de perfecte mix van betaalbaarheid en functies

De Apple Watch SE is een budgetvriendelijke maar veelzijdige toevoeging aan de Apple smartwatchfamilie. Het horloge biedt voordelen op het gebied van gezondheid en levensstijl, waardoor het een slimme investering is!
Apple 2022 evenement Lezen De Apple Watch SE: de perfecte mix van betaalbaarheid en functies 6 minuten Volgende Apple Watch 8: wat maakt het anders dan zijn voorgangers?

Naast de Apple Watch Series 8 introduceerde Apple in september 2022 een nieuwe versie van de Apple Watch SE. Deze goedkopere versie van de Apple Watch is speciaal gemaakt voor degenen die opzoek zijn naar een meer betaalbare, op sport gerichte en beschikt over alle essentiële Apple Watch functionaliteiten tegen een lager prijspunt.

De tweede generatie Apple Watch SE is vrijwel identiek aan de Series 6 en heeft niet het nieuwe design dat met de Series 7 werd geïntroduceerd. Er ontbreken ook enkele gezondheidssensoren en het bevat geen ECG-, bloedzuurstof- of temperatuursensoren, omdat deze gezondheidsfuncties hardwareonderdelen vereisen die Apple niet in de Apple Watch SE heeft opgenomen om de kosten laag te houden.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Goedkope Apple Watch model.
  • beschikbaar vanaf € 298,75 bij Apple.
  • Beschikbaar in 2 afmetingen, 40 mm en 44 mm.
  • Zelfde processor als de Apple Watch Series 8
  • Vrijwel identiek aan de Apple Watch Series 8

Op het gebied van design en functies is de Apple Watch SE een combinatie tussen de vorige generatie SE en de Apple Watch Series 8. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in de maten 40 mm en 44 mm en heeft hetzelfde design als de Apple Watch Series 4, 5 en 6 modellen. Het heeft dezelfde S8 SiP dual-core processor die in de Apple Watch Series 8 zit, die sinds de Series 6 niet meer is bijgewerkt. Toch biedt hij prestatieverbeteringen ten opzichte van de originele Apple Watch SE, die een S5-chip had.

Design en display van de Apple Watch SE

Het ontwerp van de tweede generatie Apple Watch SE is identiek aan de originele Apple Watch SE, met slanke schermen in de formaten 40 mm en 44 mm, zodat hij om verschillende polsen past. De eerste generatie SE was gemodelleerd naar de Apple Watch Series 6, en is dus niet aangepast met de ontwerpwijzigingen die met de Series 7 zijn geïntroduceerd. De Apple Watch SE is 10,7 mm dik en heeft nog steeds hetzelfde vierkante ontwerp dat Apple al gebruikt sinds de Apple Watch in 2015 op de markt kwam.

Apple Watch SE

De 40 mm modellen zijn 40 mm hoog en 34 mm breed, terwijl de 44 mm-modellen 44 mm hoog en 38 mm breed zijn. De 40 mm modellen wegen 26,4 gram en de 44 mm modellen 32,9 gram. De Apple Watch SE is daarmee de lichtste Apple Watch die Apple verkoopt.

Alle Apple Watch SE modellen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium uit de 7000-serie, dat licht en goedkoop is en ontworpen voor een actieve levensstijl. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in de kleuren Starlight, Silver en Midnight.

Apple Watch SE Kleuren

De Apple Watch SE van de tweede generatie heeft een vernieuwde achterkant van een nylon composietmateriaal in plaats van keramiek, waardoor hij lichter is dan het vorige model. De achterkant bevat een optische hartslagsensor om de functies voor hartslagdetectie mogelijk te maken.

Een digitale kroon aan de zijkant van de Apple Watch is beschikbaar voor navigatiedoeleinden en er is een knop aan de zijkant die wordt gebruikt om veelgebruikte apps op te roepen, toegang te krijgen tot hulpdiensten, Apple Pay-aankopen te bevestigen, etc. 

Apple Watch SE Kroon

Waterbestendigheid van de Apple Watch SE

De Apple Watch SE modellen zijn dankzij afdichtingen en kleefstoffen bestand tegen onderdompeling in water tot 50 meter diep. De luidspreker, die lucht nodig heeft om geluid te produceren, is het enige contactpunt en is ontworpen om water uit zichzelf te verdrijven door middel van geluidstrillingen na blootstelling aan vocht. Hij kan hierdoor gebruikt worden tijdens het zwemmen, maar is in principe alleen geschikt voor activiteiten in ondiep water en kan niet worden gebruikt voor duiken, waterskiën, douchen of andere activiteiten waarbij water met een hoge snelheid of diepe onderdompeling komt kijken. De garantie op de Apple Watch dekt geen waterschade, dus is het verstandig om voorzichtig te zijn wanneer het horloge wordt blootgesteld aan water.

S8 Chip

In de Apple Watch SE zit een dual-core S8 System-in-Package (SiP) chip, wat dezelfde chip is die Apple in de Apple Watch Series 8 heeft gebruikt. De S8-chip is tot 20 procent sneller dan de S5-chip die in de vorige generatie Apple Watch SE zat.

Gezondheidsfuncties van de Apple Watch SE

De Apple Watch SE biedt veel van dezelfde gezondheidsfuncties als de Apple Watch Series 8, maar mist een bloedzuurstofsensor, temperatuurmeting en de mogelijkheid om een ECG te meten. Er is wel een optische hartslagsensor die metingen berekent zoals calorieverbranding, activiteitsniveau, hartslag en meer. Een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop maken andere belangrijke gezondheid gerelateerde functies mogelijk, zoals de valdetectie.

De Apple Watch SE kan ook 's nachts worden gedragen om je slaap te volgen, waarbij Apple gegevens verstrekt over hoe lang je elke nacht slaapt. De functie biedt ook handige hulpmiddelen voor een betere nachtrust, met details in onze Sleep Tracking gids.

Batterijduur van de Apple Watch SE

De Apple Watch SE biedt een batterijduur van maximaal 18 uur.  Voor LTE-modellen gaat Apple uit van vier uur LTE-verbinding en 14 uur verbinding met een iPhone. Met een nieuwe Low Power Mode die in watchOS 9 is geïntroduceerd, kan de batterij van de Apple Watch SE tot 36 uur meegaan. De Low Power Mode schakelt hartslagmeldingen, hartslagmetingen op de achtergrond, wifi- en mobiele verbindingen als de iPhone niet in de buurt is, en andere functies uit om energie te besparen.

Het duurt ongeveer 1,5 uur om de Apple Watch SE op te laden van 0% tot 80%, en 2,5 uur om hem volledig op te laden vanaf 0%. De Apple Watch SE ondersteunt geen senllaadtechnologie zoals de Apple Watch Series 8.

Apple Watch SE bandjes van Oblac

Als je op zoek bent naar een betaalbare en toch krachtige smartwatch die je gezondheid, welzijn en lifestyle kan verbeteren, dan is de Apple Watch SE zeker het overwegen waard. Met zijn indrukwekkende functies, stijlvolle ontwerp en betaalbare prijs, is de Apple Watch SE een slimme investering voor iedereen die op zoek is naar een slimme en handige gadget. Maak je moderne smartwatch compleet met onze Apple Watch SE bandjes. Onze bandjes zijn op exacte precisie gemaakt voor de Apple Watch SE!

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.