Apple Watch 8: wat maakt het anders dan zijn voorgangers?

Apple Watch 8: wat maakt het anders dan zijn voorgangers?

Ontdek de Apple Watch 8 en ontdek wat de nieuwe functies en verbeteringen zijn ten opzichte van zijn voorgangers!
De Apple Watch SE: de perfecte mix van betaalbaarheid en functies Lezen Apple Watch 8: wat maakt het anders dan zijn voorgangers? 8 minuten Volgende Whatsapp op de Apple Watch

De Apple Watch is een van de meest populaire en geavanceerde smartwatches op de markt. Het is dan ook geen verrassing dat fans van over de hele wereld reikhalzend uitkijken naar de lancering van de Apple Watch 8. Met verbeteringen in functies, prestaties en ontwerp, heeft de Apple Watch Series 8 opnieuw de lat hoger gelegd voor smartwatches. In deze blog gaan we dieper in op de nieuwe functies van de Apple Watch 8 en wat deze smartwatch anders maakt dan zijn voorgangers. Van nieuwe gezondheids- en fitnessfuncties tot verbeteringen in connectiviteit en gebruiksgemak, we bespreken alles wat je moet weten over de Apple Watch 8. Lees verder om meer te weten te komen over deze veelbesproken nieuwe toevoeging aan de Apple Watch familie.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Twee formaten: 41 mm en 45 mm.
  • Always-on display.
  • Stof en waterdicht.
  • Gezondheidsfuncties, zoals tempratuurmeter.
  • Verkrijgbaar vanaf € 498,75 bij Apple.

De Apple Watch Series 8 is geïntroduceerd in september 2022 en is de nieuwe generatie Apple Watch. Hiermee vervangt de Series 8 de Apple Watch 7, die oorspronkelijk uitkwam in 2015.

De Apple Watch 8 heeft geen nieuwe design updates ten opzichte van het vorige model. Er zijn nog steeds 41 mm en 45 mm opties en de behuizingen hebben dezelfde afgeronde hoeken: slanke rand display, saffier kristallen achterkant en een digitale kroon.

Er is een Always-On display waarmee gebruikers hun wijzerplaat en complicaties altijd kunnen zien en de Series 8 heeft barst bestendig voorglas, IP6X stofbestendigheid en WR50 waterdichtheid. Apple Pay aankopen zijn mogelijk met kaarten die zijn opgeslagen in de Wallet-app en het horloge heeft dezelfde snellere oplaadsnelheden met bijgewerkte oplaadpuck als de Series 7. Er zit een S8-chip in, maar die is eigenlijk identiek aan de S6-chip van twee jaar geleden zonder snelheidsverbeteringen.

Design van de Apple Watch 8

De Apple Watch Series 8 heeft geen nieuwe ontwerp ten opzichte van de Apple Watch Series 7. Hij heeft dezelfde afgeronde, vierkante look van de vorige generaties en is beschikbaar in de afmetingen 41 mm en 45 mm. 

Alle Apple Watch Series 8 modellen hebben een zwarte keramische en kristallen achterkant die vier LED clusters en vier fotodiodes bevat om gezondheidsmonitoringfuncties zoals hartslagmonitoring, bloedzuurstofmonitoring en ECG's mogelijk te maken. Er is een Digitale Kroon aan de zijkant van de Apple Watch voor scrollen en navigeren en er is een knop aan de zijkant voor het oproepen van veelgebruikte apps. De Digitale Kroon ziet er anders uit afhankelijk van het Apple Watch model dat je koopt. LTE modellen hebben een rode ring rond de digitale kroon zodat je weet dat ze LTE functionaliteit hebben, terwijl GPS-only modellen de rode ring niet hebben.

Apple Watch 8

Always-on display

Zoals gezegd heeft de Apple Watch Series 8 hetzelfde display als de Series 7, met 1,7 mm randen en een contour waardoor het iets buigt rond de bovenranden van het glas.

Het horloge maakt gebruik van een OLED-scherm van poly-silicium en oxide (LTPO) met een ultra lage energietemperatuur om de Always-On-functionaliteit mogelijk te maken, waardoor de wijzerplaat voortdurend zichtbaar zijn.

Het display dimt wanneer de pols wordt neergelegd om de batterij te sparen, maar belangrijke functies zoals de wijzers blijven altijd verlicht. Door het aanraken van de wijzerplaat of het optillen van de pols wordt het display weer volledig helder. Om de batterij zo min mogelijk te belasten heeft Apple de wijzerplaten voor deze functie geoptimaliseerd. Het display van de Apple Watch heeft ook een variabele vernieuwingsfrequentie die daalt van 60 Hz tot slechts 1 Hz wanneer het horloge niet actief is.

Gezondheidsfuncties van de Apple Watch 8

De Apple Watch 8 biedt een optische hartslagsensor van de derde generatie die meetgegevens berekent zoals calorieverbranding, hartslag in rust en een te hoge hartslag. De elektrische hartslagsensor kan worden gebruikt voor het maken van elektrocardiogrammen, terwijl LED's en infrarood licht de bloedzuurstofmonitoring mogelijk maken. Een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop maken andere belangrijke gezondheidsgerelateerde functies mogelijk, zoals valdetectie. De Apple Watch kan een lage hartslag, een hoge hartslag en een abnormale hartslag detecteren, controleren op gezondheidsproblemen zoals atriale fibrillatie en meldingen versturen wanneer afwijkingen worden gedetecteerd.

Bloedzuurstof controle

Sensoren op de achterkant van de Apple Watch maken de bloedzuurstofmonitoringfunctie mogelijk die beschikbaar is in de Apple Watch Series 8. De zuurstofverzadiging in het bloed is bij een gezond persoon ongeveer 95% tot100%. Als het percentage zuurstof in het bloed daaronder zakt, kan dat wijzen op een ernstig gezondheidsprobleem dat onmiddellijke aandacht behoeft. Groene, rode en infrarode LED's schijnen licht op de bloedvaten in de pols, waarbij fotodiodes de hoeveelheid teruggekaatst licht meten. De algoritmen van Apple berekenen vervolgens de kleur van het bloed, die een indicatie is van de hoeveelheid zuurstof die aanwezig is. De Series 8 kan het zuurstofgehalte in het bloed meten tussen 70% en 100%.

bloedzuurstof Apple Watch 8

ECG (elektrocardiogram)

Elektroden aan de achterkant van de Apple Watch en de Digitale Kroon werken samen om gebruikers in staat te stellen elektrocardiogrammen met één afleiding te maken. Een ECG meet de elektrische activiteit van het hart en kan door een arts worden gebruikt om een diagnose te stellen. ECG's worden gemaakt door een vinger op de Digital Crown van de Apple Watch te houden en kunnen een sinusritme (normaal), een abnormaal resultaat detecteren. Het ECG kan boezemfibrilleren detecteren bij een hartslag van meer dan 100 slagen per minuut.

Slaaptrakcer

De Apple Watch 8 kunnen ook 's nachts worden gedragen om je slaap bij te houden. Het horloge houdt bij wanneer je wakker bent en wanneer je slaapt, zodat je weet hoeveel tijd je hebt doorgebracht in de REM-, Kern- en Diepe fase. Bij het bijhouden van de slaap kun je ook zien hoe vaak je 's nachts wakker bent geworden en hoe lang.

slaaptracker apple watch 8

Tempratuurmetingen

Apple heeft twee temperatuursensoren toegevoegd aan de Apple Watch 8, waaronder één die de temperatuur bij de pols meet en één die de omgevingstemperatuur in de lucht meet. De temperatuursensor wordt gebruikt voor de Diepte-app. Hij kan elke vijf seconden temperatuurmetingen doen wanneer de drager slaapt en de gegevens samenvoegen in de Gezondheid App. Temperatuurschommelingen kunnen gegevens opleveren over de algehele gezondheid, maar het is ook nuttig voor vruchtbaarheidsplanning.

Batterijduur van de Apple Watch 8

De batterijduur van de Apple Watch Series 8 is ongeveer 18 uur. Dit kan verhoogd worden tot maximaal 36 uur met een Low Power Mode die is toegevoegd aan de watchOS 9.  

Wat is het verschil tussen de Apple Watch 7 en 8?

De Apple Watch Series 7 en 8 hebben vrijwel identieke functies en een zelfde design. Het is dus goed om te overwegen welke Apple Watch Series geschikt voor jou is. Hieronder hebben we alle verschillen op een rijtje gezet:

 Apple Watch 7 Apple Watch 8
S7 Chip S8 Chip
Optische hartsensor van de derde generatie, elektrische hartsensor voor ECG en bloedzuurstofmeter  Optische hartsensor, elektrische hartsensor voor ECG, bloedzuurstofmeter en lichaamstemperatuursensor
- Valdetectie
- Tempratuurmeting van de pols tijdens het slapen
Aluminium horlogekast in de kleuren: Midnight, Starlight, Red, Blue en Groen  Aluminium horlogekast in de kleuren: Midnight, Starlight, Red en Zilver 
Roestvrijstalen horlogekast in de kleuren: Goud, Zilver en Grafiet Roestvrijstalen horlogekast in de kleuren: Goud, Zilver en Grafiet

 

Apple Watch 8 bandjes

Apple ontwerpt regelmatig verschillende soorten bandjes die verkrijgbaar zijn bij de aankoop van de Apple Watch 8. Tijdens media evenementen in de herfst en lente en op andere momenten in het jaar worden nieuwe bandjes geïntroduceerd. Bij Oblac hebben wij ook een groot aanbod in Apple Watch 8 bandjes. Van zakelijke leren bandjes tot sportievere bandjes van hoogwaardig FKM rubber. Al onze bandjes passen met exacte precisie op de Apple Watch 8. Daarbij kan je op basis van je eigen smaak je kleur connectors en gesp personaliseren. 

Al met al is de Apple Watch 8 een indrukwekkende Apple Watch. Helaas biedt het volgens ons niet veel extra functies ten opzichte van haar voorgangers. Echter heeft het wel boordevol functies die gericht zijn op gezondheid, fitness en gebruiksgemak en biedt het een ongekende ervaring voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme smartwatch. Of je nu een sportfanaat bent of gewoon op zoek bent naar de nieuwste technologische snufjes, de Apple Watch 8 zal zeker aan je verwachtingen voldoen. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze nieuwste toevoeging aan de Apple Watch familie zich verhoudt tot zijn concurrenten en hoe het de toekomst van draagbare technologie zal beïnvloeden. Bedankt voor het lezen van onze blog over de beste nieuwe functies van de Apple Watch 8. Hopelijk heb je er iets van opgestoken en ben je net zo enthousiast als wij over deze geweldige smartwatch.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.