Betalen met de Apple Watch: Zo werkt het

Betalen met de Apple Watch: Zo werkt het

Leer hoe je betalingen kunt verrichten met de Apple Watch en krijg inzicht in de stappen die nodig zijn om dit te activeren met ING of Rabobank. Snel, eenvoudig en handig.

Steeds meer mensen maken gebruik de Apple Watch om te betalen voor hun aankopen. Door de handige functies van de Apple Watch is betalen met dit device eenvoudiger dan ooit tevoren. Maar hoe werkt betalen met de Apple Watch precies en hoe stel je het in met je bank? In deze blogpost behandelen we alles wat je moet weten over betalen met de Apple Watch.

We beginnen met een uitleg over hoe je eigenlijk kunt betalen met de Apple Watch. We bespreken de stappen die je moet volgen om je betaalkaart toe te voegen aan de Wallet-app en hoe je vervolgens kunt betalen met je Apple Watch. Daarna gaan we verder met specifieke informatie over het gebruik van ING, Rabobank en ABN Amro in combinatie met de Apple Watch. We bespreken stap voor stap hoe je betalen met deze banken kunt activeren en gebruiken met je Apple Watch.

Of je nu voor het eerst gaat betalen met je Apple Watch of al ervaring hebt met het gebruik ervan, deze blogpost biedt nuttige informatie voor iedereen die meer wil weten over betalen met de Apple Watch. Zo kun je gemakkelijk en snel betalen, waar je ook bent en wat je ook wilt kopen. Lees verder om alle details te ontdekken over het betalen met de Apple Watch en hoe je dit kunt instellen voor jouw bank.

Hoe betaal je met de Apple Watch?

We beginnen met een makkelijke stapsgewijze uitleg hoe je met de Apple Watch kan betalen. Vervolgens zullen we uitleggen hoe je verschillende kaarten / bankrekeningen kunt koppelen aan de Apple Watch of Apple Pay.

 1. Zorg dat de Apple Watch ontgrendeld is en natuurlijk om je pols zit.
 2. Druk tweemaal kort op de zijknop.
 3. Kies vervolgens de desbetreffende kaart.
 4. Houdt je Apple Watch nu naast de pinautomaat of contactloze kaartlezer met het scherm van je Apple Watch naar de lezer gericht.
 5. Wacht tot je een trilling voelt.
 6. De betaling is nu voltooid.

Betalen met de Apple Watch

Kaart toevoegen aan je Apple-wallet

Via je iPhone en Apple Watch kan je betaalkaarten toevoegen aan de Apple-wallet. Zodra je deze kaarten hebt toegevoegd kan je in principe gelijk afrekening met je Apple Watch. Hieronder een stappenplan hoe je een betaalkaart kan toevoegen aan je Apple Watch:

 1. Open de Apple Watch App in je iPhone.
 2. Tik in het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'
 3. Indien je al een kaart op je iPhone hebt toegevoegd, dan staat deze betaalpas al klaar. Tik dan enkel op 'Voeg toe' naast de kaart die je wilt toevoegen.
 4. Voor andere kaarten klik je op 'Voeg kaart toe' en volg je de aanwijzingen op het scherm.

Betalen met de Apple Watch

Betalen met ING op de Apple Watch

Om te kunnen betalen met ING op de Apple Watch dien je als eerst een ING betaalpas toe te voegen in je Wallet-App. Dit kan je als volgt doen:

 1. Ga naar de ING-app en kies rechtsboven onder 'instellingen' de optie 'Apple Pay'.
 2. Kies voor voor welke rekening je Apple Pay wilt activeren.
 3. Kies 'Zet in Apple Wallet'. Nadat je op deze knop het geklikt, kies je voor 'Apple Watch'.

 ING betalen met Apple Watch

Betalen met Rabobank op de Apple Watch

Natuurlijk kan je ook contactloos betalen als je klant bent bij de Rabobank. In principe kan je hiervoor dezelfde stappen ondernemen en via je iPhone en Apple Watch een bankrekening van de Rabobank koppelen aan je Apple-wallet. Daarnaast kan je ook via de Rabo App een kaart toevoegen aan je Apple-wallet:

 1. Log in de Rabo App.
 2. Ga rechtsonder in de App naar 'Service'.
 3. Kies vervolgens 'Apple Pay'.
 4. Selecteer een betaalpas of creditcard.
 5. Koppel vervolgens je betaalpas aan je Apple-wallet

Rabobank betalen Apple Watch

Betalen met ABN Amro op de Apple Watch

Ook via de ABN Amro kan er betaald worden met de Apple Watch. Ook hier geldt dat je via je iPhone en Apple Watch een betaalkaart van ABN Amro kan toevoegen. Daarbij is het ook mogelijk om via de ABN amro app een kaart toe te voegen. Dit kan als volgt:

 1. Open de ABN Amro app op je telefoon.
 2. Ga naar 'Zelf regelen'.
 3. Ga vervolgens naar 'Apple Pay'.
 4. Kies de betaalpaas welke je wilt toevoegen aan de Apple-wallet.
 5. Kies het apparaat waaraan je Apple Pay wilt koppelen. In dit geval is dit natuurlijk de Apple Watch.
 6. Je kan nu betalen via je ABN Amro rekening!

Conclusie

Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen bij het begrijpen van hoe je kunt betalen met de Apple Watch en hoe je dit kunt instellen met je bank, of het nu ING of Rabobank is. Door het volgen van de stappen die we hebben besproken, kun je nu snel en eenvoudig betalen met je Apple Watch, wat je tijd en gedoe zal besparen bij de kassa.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat betalen met de Apple Watch veilig moet gebeuren. Zorg ervoor dat je de benodigde beveiligingsinstellingen hebt ingeschakeld en dat je weet hoe je fraude of verlies van je Watch kunt voorkomen. Door verantwoord om te gaan met betalen met de Apple Watch, kun je optimaal profiteren van de handige functies die het biedt.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het instellen van betalen met je Apple Watch en geniet van het gemak dat het biedt tijdens het winkelen en betalen. En vergeet niet om deze blogpost te delen met anderen die ook geïnteresseerd zijn in het betalen met de Apple Watch. Bedankt voor het lezen!

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.