Waarom een bureau onderlegger belangrijk is voor je werkplek

Waarom een bureau onderlegger belangrijk is voor je werkplek

Een bureau onderlegger is een eenvoudig maar effectief hulpmiddel om je werkplek te verbeteren. Het biedt niet alleen bescherming voor je bureau, maar het kan ook helpen bij het organiseren van je werkruimte en het verhogen van je productiviteit.
Apple Watch 7 vs Apple Watch 8 Lezen Waarom een bureau onderlegger belangrijk is voor je werkplek 7 minuten Volgende Betalen met de Apple Watch: Zo werkt het

Je hebt waarschijnlijk al eerder bureau onderleggers gezien, maar als je niet zeker weet waar ze voor dienen, is het tijd om dat uit te zoeken! In dit artikel behandelen we alle details over een bureau onderlegger en zullen uitleggen waarom een bureau onderlegger niet mag ontbreken in een productieve werkomgeving.

Wat is een bureau onderlegger?

Een bureau onderlegger is een kantoor accessoire dat op je bureau of tafel ligt. Het is in eerste instantie bedoeld om het oppervlak/bureau eronder te beschermen tegen krassen, deuken en andere beschadigingen. Daarnaast kan een bureau onderlegger gebruikt worden als een stijlvolle decoratieve accessoire en biedt het comfort tijdens het werken. Al met al is een een bureau mat essentieel voor kantoorpersoneel, professionele gamers en computergebruikers. 

Er zijn twee hoofdtypen bureau onderleggers: die met een harde achterkant en die met een zachte achterkant (of helemaal geen achterkant). De versies met harde achterkant bieden meer bescherming voor de oppervlakken eronder omdat ze stevige randen hebben rond hun omtrek - dit helpt voorkomen dat papier op de vloer glijdt wanneer u erop schrijft met pennen of potloden. De versies met zachte achterkant worden meestal zelf als schrijfoppervlak gebruikt omdat ze minder ondersteuning bieden voor schrijfinstrumenten dan hun hardere tegenhangers; dit betekent echter dat deze soorten na verloop van tijd ook niet zo lang meegaan onder constante druk van scherpe voorwerpen zoals pennen of potloden!

Bureau onderlegger als schrijfoppervlak

Zoals hierboven aangegeven wordt een bureau onderlegger vaak gebruikt om het bureau te beschermen tegen bijvoorbeeld krassen en vlekken. Veel bureaus zijn gemaakt van hout en sommige van deze materialen staan erom bekend dat ze gemakkelijk krassen maken. Als je een pen of potlood op je bureau gebruikt, laat deze al snel veel schade en vlekken achter. Een bureau onderlegger is daarom een geweldige manier om je bureau hiertegen te beschermen. Deze kan namelijk als schrijfoppervlak gebruikt worden, zodat je geen zorgen hoeft te maken over beschadiging van het bureau. 

leren bureau onderlegger

Als je een bureau onderlegger als schrijfoppervlak gebruikt, dan heb je het extra voordeel dat je gelijk ook meer structuur aan je werkplek geeft. Een bureau onderlegger kan je helpen je werkplek te vereenvoudigen en te verbeteren. Je kan namelijk al je belangrijke documenten binnen handbereik houden en andere zaken gemakkelijk opbergen. Dit zorgt ervoor dat je productiever wordt. Daarbij kan je alles op een bureau mat leggen, zoals een toetsenbord, een computer, een muis en andere kantoorbenodigdheden.

Comfortabel en ergonomisch

Bureau onderlegger zijn ook een geweldige aanrader om comfort en ondersteuning aan je  werkplek en bureau toe te voegen. Ze bieden namelijk een dempend effect dat je kan helpen een goede houding te behouden, vermoeidheid te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Naast dat ze over het algemeen comfortabel zijn, staan ​​bureau onderleggers er ook om bekend dat ze mensen helpen met rugpijn of andere problemen die verband houden met langdurig zitten op het werk of op school. Daarnaast ondersteunen de meeste bureau onderleggers met een zachte ondergrond de polsen en armen, wat resulteert in een ergonomische werkplek.

Thuiswerken met een bureau onderlegger

Thuiswerken is tegenwoordig steeds populairder geworden. Met de opkomst van technologie en de pandemie zijn veel mensen gedwongen om vanuit huis te werken. Het hebben van een goede werkplek is daarom van groot belang om productief te blijven. een bureau onderlegger kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Voordeel is dat een bureau onderlegger gemakkelijk te verhuizen is en niet statisch is. Verder is het een esthetische een goede aanvulling. Het verbetert namelijk het algehele uiterlijk van je bureau door het toevoegen van verschillende kleuren en patronen. 

Heb ik een bureau onderlegger nodig?

Sinds de Corona pandemie werken veel meer mensen thuis. Dit betekent dat mensen afscheid hebben genomen van het werken aan de ongemakkelijke eettafel en een speciaal bureau of ruimte hebben ontwikkeld voor een thuiskantoor. Met een nieuw bureau voor thuiswerken komen daarbij veel nieuwe aankopen naar voren. Monitoren, bureaus, toetsenborden, etc. Vaak wordt een cruciaal onderdeel over het hoofd gezien, een bureau onderlegger.

Maar wellicht vraag je jezelf af of je daadwerkelijk wel een onderlegger voor je bureau nodig hebt. Welk voordeel of waarde voegt een bureau onderlegger toe aan je bureau opstelling? Hier zijn 5 redenen waarom je een bureau onderlegger nodig hebt:

1. Een bureau onderlegger vervangt de noodzaak van een muismat.

Een bureau onderlegger is ontworpen om het hele oppervlak van je bureau te bedekken, zoals je zowel een toetsenbord als muis erop kan plaatsen. De onderlegger vervangt dus eigenlijk de noodzaak van een aparte muismat. Een leren bureau onderlegger verbetert daarbij ook de tracking van je muis, omdat je muis veel soepeler beweegt. En niet te vergeten, een bureau onderlegger is ook veel groter, dus kan je de muis overal naartoe plaatsen.

2. Een bureau onderlegger maakt je werkplek comfortabeler.

Het is geen verrassing dat het aangenaam is om iets zachts aan te raken. Dus in plaats van je handpalmen te laten rusten op een koud, hard oppervlak. Een bureau onderlegger maakt je bureau zoveel comfortabeler. Zo kan je productief blijven terwijl je hard aan het werk bent of gewoon lekker op het internet surft.

3. Een bureau onderlegger vermindert visuele rommel en is netter.

Verrassend maar waar. Omdat bureau onderleggers meestal rechthoekig zijn, creëren ze een 'zone' waarop je ogen zich kunnen concentreren. De meeste mensen hebben de neiging om willekeurige voorwerpen op hun bureau te leggen en als die zich eenmaal opstapelen, kan dat tot veel rommel leiden.

Met een duidelijke 'plaats' voor je toetsenbord, muis en andere randapparatuur is je bureau veel gemakkelijker schoon en opgeruimd te houden.

Bureau onderlegger

4. Een bureau onderlegger beschermt je bureau en je spullen.

Hoewel je bureau misschien niet hoeft te worden 'beschermd'. Het zijn eigenlijk de items die we geneigd zijn op ons bureau te plaatsen die tot schade kunnen leiden.

Heb je ooit geprobeerd een metalen/glas smartphone op een hard stuk hout te leggen? Stel je voor hoe groot de kans is dat je telefoon en/of je bureau worden bekrast.

Dit is waar een bureau onderlegger geweldig is om te helpen beschermen, zowel voor je bureau als je overige apparaten of koffie mokken. Oh, en het is ook een geweldige manier om morsen op je bureau te voorkomen.

5. Een bureau onderlegger maakt je bureau esthetischer.

De belangrijkste reden waarom je een bureau onderlegger nodig hebt, is waarschijnlijk om je bureau-esthetiek te verbeteren. Als je het zo ver hebt geschopt, is de kans groot dat je je zorgen maakt over hoe je bureau eruitziet. Esthetisch betekent als het ware de mate waarin het wordt gewaardeerd het uiterlijk van je bureau mooi te houden. 

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.