iPhone 12: de ultieme gids

iPhone 12: de ultieme gids

De iPhone 12 biedt tijdloos design, krachtige camera's en waterbestendigheid. Ondanks nieuwe modellen blijft het een duurzame en stijlvolle keuze met indrukwekkende prestaties.

De iPhone 12 series heeft de techwereld veroverd met zijn indrukwekkende functies en verbluffende prestaties. Met vier verschillende modellen - de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Mini - biedt Apple voor elk wat wils. In dit artikel duiken we diep in de wereld van de iPhone 12, van het opvallende design tot de camera innovaties en waterbestendigheid. Natuurlijk geven we je ook waardevolle inzichten over hoe je het meeste uit je iPhone 12 kunt halen.

Het design van de iPhone 12

Het design van de iPhone 12 is een perfecte combinatie van elegantie en duurzaamheid. Met zijn platte randen die doen denken aan de iconische iPhone 4, heeft de iPhone 12 een tijdloze uitstraling. Het gebruik van hoogwaardig glas aan de voor- en achterkant, gecombineerd met een roestvrijstalen frame, geeft de telefoon niet alleen een luxueuze uitstraling, maar zorgt ook voor extra duurzaamheid. De beschikbare kleurenopties, waaronder levendig blauw, verfijnd zwart, sprankelend wit en gedurfd groen, stellen gebruikers in staat hun persoonlijke stijl tot uiting te brengen.

iPhone 12 kleuren

De 6,1-inch iPhone 12 was een opvolger van de iPhone 11 uit 2019, terwijl de 5,4-inch iPhone 12 een geheel nieuw formaat was en de kleinste iPhone markeerde die Apple had geïntroduceerd sinds de iPhone SE uit 2016. Afgezien van de schermgrootte en batterijgrootte zijn de twee telefoons technisch identiek. Dankzij het kleine formaat is de iPhone 12 mini ideaal voor wie een iPhone wil die met één hand kan worden gebruikt.

De iPhone 12 en 12 mini hebben Super Retina XDR OLED-schermen, met een edge-to-edge ontwerp met uitzondering van de Face ID-inkeping en kleine randen rond de rand.

De 5,4-inch iPhone 12 mini heeft een resolutie van 2430 x 1080 met 476 pixels per inch en de 6,1-inch iPhone 12 heeft een resolutie van 2532 x 1170 met 460 pixels per inch. De schermen bieden HDR-ondersteuning met 1200 nits piekhelderheid, Wide Color voor levendige, levensechte kleuren, Haptic Touch voor feedback en True Tone om de kleurtemperatuur van het display aan te passen aan het omgevingslicht voor een natuurlijkere kijkervaring.

Apple heeft het ontwerp van de iPhone 12 lijn in 2020 grondig herzien en platte randen geïntroduceerd die afwijken van de afgeronde hoeken van eerdere modellen en qua ontwerp vergelijkbaar zijn met de iPad Pro. De voorkant van de iPhone wordt beschermd door een Ceramic Shield-hoes die het standaard coverglas van eerdere modellen vervangt. Apple zegt dat het Ceramic Shield is doordrenkt met nano-keramische kristallen en een 4x betere valbestendigheid biedt. Apple heeft het ontwerp van de iPhone 12 en het Ceramic Shield grotendeels overgenomen voor de iPhone 13, en de twee generaties lijken erg op elkaar.

iPhone 12 randen

De camera van de iPhone 12

Een van de meest opvallende kenmerken van de iPhone 12 serie is de camera. De iPhone 12 en iPhone 12 Mini zijn uitgerust met een dual-camera-opstelling aan de achterzijde, terwijl de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max een geavanceerdere triple-camera-opstelling bieden. Met mogelijkheden zoals Nachtmodus, Slimme HDR 3 en Deep Fusion leggen deze camera's elk moment vast met buitengewone helderheid en detail. Of je nu landschappen, portretten of macro-opnamen wilt maken, de iPhone 12-camera's staan garant voor verbluffende resultaten.

iPhone 12 waterdicht: Durf verder te gaan

Een opmerkelijke eigenschap van de iPhone 12 serie is de waterbestendigheid. Met een IP68-classificatie kunnen deze telefoons tot 30 minuten lang worden ondergedompeld in water tot een diepte van 6 meter. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als je per ongeluk je telefoon in een plas laat vallen of als je in een regenbui terechtkomt. Deze waterdichte functie voegt een extra laag gemoedsrust toe aan je iPhone 12, zodat je zonder zorgen je avonturen kunt vastleggen.

A14 Bionic Chip: snelheid van de iPhone 12

De A14 Bionic chip die in de iPhone 12 serie wordt gebruikt, is de eerste chip uit de A-serie die is gebouwd op een kleiner 5-nanometer-proces, waardoor de snelheid en efficiëntie zijn verbeterd. De A14 heeft 40 procent meer transistors (11,8 miljard) dan de A13, voor een betere batterijlevensduur en snellere prestaties.

Volgens Apple was de 6-core CPU en 3-core GPU in de A14 Bionic chip 50% sneller dan elk andere top smartphone chip op de markt in 2020. 

Batterijduur van de iPhone 12

Certificeringen en technische tests hebben bevestigd dat de iPhone 12 mini een 2.227 mAh batterij heeft, terwijl de iPhone 12 een 2.815 mAh batterij heeft.

De batterij van de iPhone 12 biedt tot 17 uur video afspelen, tot 11 uur streaming video afspelen en tot 65 uur audio afspelen.

Omdat de iPhone 12 mini kleiner is, heeft deze een kortere batterijduur. De batterij gaat tot 15 uur mee met standaard videoweergave, tot 10 uur met streaming videoweergave en tot 50 uur met audioweergave.

De iPhone 12 en iPhone 12 mini ondersteunen snelladen en kunnen met een Lightning-naar-USB-C-kabel en een voedingsadapter van 20 W binnen 30 minuten worden opgeladen tot 50 procent.

iPhone 12

Relevante vragen

Is een iPhone 12 nog goed?

Absoluut, de iPhone 12 blijft een uitstekende keuze voor veel gebruikers. Hoewel er nieuwere modellen zijn uitgebracht sinds de lancering van de iPhone 12, blijft deze telefoon krachtig en relevant. Met zijn A14 Bionic chip en iOS-ondersteuning zal de iPhone 12 moeiteloos omgaan met dagelijkse taken, veeleisende apps en zelfs grafisch-intensieve games. De camera's zijn nog steeds indrukwekkend en leveren foto's en video's van hoge kwaliteit. Als je op zoek bent naar een premium smartphone-ervaring zonder het nieuwste vlaggenschipmodel te hoeven kopen, is de iPhone 12 zeker nog steeds een goede keuze.

Hoe lang gaat de iPhone 12 nog mee?

De levensduur van een iPhone 12 hangt af van verschillende factoren, zoals je gebruikspatronen, software-updates en algemene zorg. Gemiddeld biedt Apple echter zo'n 5 tot 6 jaar software-ondersteuning voor hun apparaten. Dit betekent dat je waarschijnlijk nog enkele jaren kunt genieten van regelmatige iOS-updates, beveiligingspatches en nieuwe functies voor je iPhone 12. Als je goed voor je telefoon zorgt en deze beschermt met een hoesje en een schermbeschermer, kun je de levensduur nog verder verlengen.

Hoe duur is een iPhone 12?

De prijs van een iPhone 12 varieert afhankelijk van het model en de opslagcapaciteit die je kiest. Over het algemeen begint de prijs voor een basis iPhone 12-model met 64 GB opslag rond hetzelfde prijspunt als het oorspronkelijke lanceringsbedrag. Houd er echter rekening mee dat de prijzen in de loop van de tijd kunnen variëren, afhankelijk van beschikbaarheid, aanbiedingen en acties van winkels en mobiele providers. Het is ook de moeite waard om te kijken naar refurbished of gereviseerde opties, die vaak een meer betaalbare manier bieden om van de iPhone 12-ervaring te genieten zonder de volledige nieuwprijs te betalen.

Conclusie: De iPhone 12-Serie Verkend en Uitgelicht

De iPhone 12-serie vertegenwoordigt de nieuwste technologische hoogstandjes van Apple en biedt een breed scala aan functies die elke gebruiker zullen aanspreken. Met een verbluffend design, krachtige camera's, waterbestendigheid en slimme beheerfuncties biedt de iPhone 12-serie een alomvattende ervaring. Of je nu kiest voor de compacte kracht van de iPhone 12 Mini, de veelzijdigheid van de iPhone 12, de professionele mogelijkheden van de iPhone 12 Pro of de overweldigende prestaties van de iPhone 12 Pro Max, je kunt er zeker van zijn dat je een stukje technologische perfectie in handen hebt.

Kortom, de iPhone 12-serie is een prachtige combinatie van innovatie en stijl, en het zal ongetwijfeld de standaard zetten voor de volgende generatie smartphones. Met een focus op design, functionaliteit en gebruikerservaring heeft Apple opnieuw bewezen waarom het een van de meest gerespecteerde namen in de techindustrie is. Dus, of je nu een fervent fotograaf bent, een avontuurlijke ziel of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare metgezel voor je dagelijkse taken, de iPhone 12-serie heeft voor ieder wat wils.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.