Apple Watch schoonmaken: tips en Tricks

Apple Watch schoonmaken: tips en Tricks

Ontdek het geheim van effectieve reiniging en breng jouw Apple Watch weer in zijn glanzende, oorspronkelijke staat. Lees verder!

Het is belangrijk om je kostbare Apple Watch goed te onderhouden, zodat deze er niet alleen als nieuw blijft uitzien maar ook optimaal blijft presteren. In dit artikel delen we handige tips en trucs om je Apple Watch grondig en veilig schoon te maken. Van het leren bandje tot de siliconen sport bandjes, we hebben alle antwoorden voor je!

Hoe maak je een Apple Watch goed schoon?

Je Apple Watch is dagelijks in aanraking met je huid, zweet en andere omgevingsfactoren. Hier zijn de stappen om je Apple Watch effectief schoon te maken:

 1. Uitschakelen en afkoppelen: Voordat je begint, schakel je de Apple Watch uit en koppel je deze los van je iPhone om eventuele schade te voorkomen. Natuurlijk dient de Apple Watch ook los van de lader te zijn.
 2. Verwijder het bandje van de horloge
 3. Gebruik een zacht doekje: Maak een zacht, pluizerij doekje licht vochtig met water. Veeg voorzicht over het scherm en de behuizing om stof en vuil te verwijderen. Let op dat je het doekje niet te nat maakt. Water kan in de openingen van de Apple Watch binnendringen en schade veroorzaken.
 4. Hardnekkig vuil: Als er hardnekkig vuil is op de Apple Watch, dan kun je een mild sopje gebruiken. Zorg ervoor dat er geen water in de luispreker of microfoon terechtkomt.
 5. Droog de Apple Watch grondig af met een schone en droge doek: Het is belangrijk om niet te agressief te werk te gaan. Schuursponzen of een tandenborstel kunnen krasjes op de Apple Watch veroorzaken.

Apple Watch bandjes schoonmaken

Het bandje van de Apple Watch verdient natuurlijk ook aandacht. De manier waarop je het bandje kan schoonmaken, hangt af van het materiaal. 

Siliconen bandjes schoonmaken

Silicone bandjes zijn vrij makkelijk te onderhouden. Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

 1. Verwijder het bandje: haal het bandje van de Apple Watch.
 2. Spoel af: Spoel het bandje af onder lauw stromend water om vuil en zweet te verwijderen. De meeste silicone bandjes zijn bestand tegen water en daardoor zijn ze ook makkelijk schoon te maken.
 3. Zacht reinigen: Gebruik eventueel een mild sopje en een zachte borstel om vlekken voorzicht weg te poetsen.
 4. Goed afdrogen: Door het bandje grondig af voordat jet het terugplaats op de Apple Watch.

Leren bandjes schoonmaken

Leer is een natuur product en wordt met de tijd alleen maar mooier, maar het heeft wel wat extra aandacht nodig als het op reinigen aankomt. Hier zijn stappen o je leren Apple Watch bandje schoon te maken:

 1. Verwijder het leren bandje van de Apple Watch
 2. Gebruik een schone, droge, zachte, niet-schurende. doek om het oppervlak af te vegen
 3. Indien nodig kan je het doekje heel licht nat maken met koud water om het bandje te vegen: Let hierbij op dat je niet te veel water gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er vlekken op het leder blijven zitten.
 4. Laat het bandje drogen en leg het niet in de zon: vermijd blootstelling aan direct zonlicht en warmtebronnen om verkleuring of vervorming te voorkomen.

Kan de Apple Watch tegen Water?

Ja, de Apple Watch kan tegen water. Volgens Apple zelf kunnen alle modellen vanaf de Apple Watch Series 2 onder bepaalde omstandigheden tegen water. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt om mee te zwemmen. Maar er zijn grenzen - duiken of water skiën met de Apple Watch wordt niet aanbevolen.

Kan de Apple Watch tegen water

Kan je douchen met Apple Watch?

Ja, je kan douchen met de Apple Watch, echter wordt dit niet aanbevolen. Ondanks het feit dat de meeste Apple Watches waterbestendig zijn, raad Apple het aan om contact met zeep, shampoo, conditioners, lotions en oplosmiddelen te vermijden. Deze kunnen namelijk de waterbestendigheidsnormen aantasten.

douchen met de Apple Watch

Tip: lees het volledige artikel over de waterbestendigheid van de Apple Watch.

Is de Apple Watch krasvrij?

Hoewel de Apple Watch is ontworpen met oog op duurzaamheid, is geen enkel smartwatch volledig krasvrij. De glazen voorkant van de Apple Watch is gemaakt van ion-X glas (voor de aluminium modellen) of saffier kristal (voor de roestvrij stalen en gouden modellen), die beide sterk en krasbestendig zijn. Er bestaat echter altijd het risico op krassen wanneer de smartwatch wordt blootgesteld aan harde of schurende materialen. Gebruik daarom een zachte doek voor de reiniging en vermijd agressieve reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van de Apple Watch.

Al met al is het wellicht eenvoudiger dan je denkt om je Apple Watch schoon en goed te onderhouden. Bij twijfel over hoe je iets moet schoonmaken, is het raadzaam om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met Apple. Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen!

Conclusie

Door regelmatig aandacht te besteden aan het schoonmaken van je Apple Watch, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat het horloge er altijd stralend uitziet. Volg bovenstaande eenvoudige stappen en geniet langer van je geliefde gadget.

Ook interessant:

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.