De nieuwe Apple Watch 9

De nieuwe Apple Watch 9

Ontdek de Apple Watch 9 en de nieuwste mogelijkheden daarvan.

Apple heeft op 12 september de langverwachte Apple Watch Series 9 gelanceerd. Deze nieuwste toevoeging aan de Apple Watch familie heeft heel wat verrassingen in petto. Naast het feit dat de Apple Watch wereldwijd het best verkochte smartwatch, betekent de Series 9 ook een belangrijke stap voorwaarts in Apples inspanningen om milieuvriendelijker te worden. In dit artikel bespreken we alle nieuwe features van de nieuwe Apple Watch 9.

De belangrijkste wijzigingen in het kort:

 • Een nieuwe S9 SiP chip.
 • Eenvoudig met de hand te bedienen middels het 'Tik dubbel' gebaar.
 • Helderder display.
 • Software van de WatchOS 10.
 • Voor het eerst verkrijgbaar als CO2 neutraal product.
 • Verkrijgbaar vanaf  449.
 • Beschikbaar vanaf 22 september 2023.

Samenvatting

De Series 9 onderscheidt zich door zijn indrukwekkende kracht, mogelijk gemaakt door de splinternieuwe S9 SiP chip. Deze chip zorgt voor betere prestaties en eindeloze mogelijkheden. Maar dat is nog niet alles: de nieuwe Apple Watch 9 introduceert ook een magisch nieuw 'Dubbel Tik'-gebaar, een display dat helderder schijnt dan ooit tevoren, razendsnelle toegang tot Siri (nu in staat om je gezondheidsgegevens bij te houden), en de slimme 'Nauwkeurig Zoeken'-functie voor je iPhone, naast vele andere vernieuwingen.

Draaiend op watchOS 10 brengt de Series 9 vernieuwde apps, het slimme 'Stapeloverzicht,' nieuwe wijzerplaten en handige tools om je geestelijke gezondheid te ondersteunen. Het is zonder twijfel de meest geavanceerde smartwatch tot nu toe.

Wat deze lancering nog specialer maakt, is dat klanten voor het eerst kunnen kiezen voor een CO₂-neutrale optie, als onderdeel van Apples ambitieuze 'Apple 2030'-initiatief om de hele productieketen en levenscyclus van hun producten tegen 2030 CO₂-neutraal te maken.

Apple Watch 9

De nieuwe S9 SiP Chip

In de kern van de Apple Watch Series 9 schuilt de revolutionaire S9 SiP, een exclusieve creatie van Apple zelf. Deze indrukwekkende Apple Watch-chip is ongeëvenaard in zijn kracht, heeft de deur geopend naar een wereld van verbeteringen en innovaties. Met de S9 SiP is Apple in staat geweest om het hele systeem naar een hoger niveau te tillen met als resultaat enkele opmerkelijke functies die de gebruikerservaring naar een geheel nieuw niveau tillen.

Een van de meest opvallende toevoegingen is het betoverende 'Dubbel Tik'-gebaar, waarmee je de Apple Watch Series 9 moeiteloos kunt bedienen. Bovendien biedt deze krachtpatser je de mogelijkheid om je gezondheidsgegevens veilig en privé te raadplegen en vast te leggen, allemaal via on-device Siri. Maar dat is nog niet alles. De Apple Watch Series 9 beschikt ook over een geheel nieuwe 4-core Neural Engine, die machine learning-taken tot wel twee keer sneller kan verwerken dan zijn voorganger, de Apple Watch Series 8.

Het meest opmerkelijke aan de S9 SiP is echter zijn ongeëvenaarde energiezuinigheid. Deze krachtige chip verlengt de batterijduur van de Apple Watch Series 9 niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van alle nieuwe functies zonder je zorgen te maken over het opladen, met een indrukwekkende gebruiksduur van maar liefst 18 uur. Dit is de toekomst van draagbare technologie, en het begint allemaal met de baanbrekende S9 SiP in de Apple Watch Series 9.

Tik dubbel gebaar

Dankzij technologieën zoals de Digitale Kroon en de Taptic Engine, naast vegen, tikken, polsbewegingen en bedekken om te dempen, heeft de Apple Watch altijd al een gebruiksvriendelijke en intuïtieve ervaring geboden.

Met het gloednieuwe 'Tik dubbel'-gebaar kun je nu met slechts één hand moeiteloos de Apple Watch Series 9 bedienen zonder het scherm aan te raken. Het enige wat je hoeft te doen, is twee keer snel tikken met je wijsvinger en duim van de hand waar je je Watch draagt, en voilà, je kunt eenvoudig veelvoorkomende taken uitvoeren op je Apple Watch Series 9.

Dit intuïtieve gebaar stelt je in staat om de hoofdacties binnen een app te beheersen, zoals het stoppen van een timer, het afspelen en pauzeren van muziek, of het selecteren van de sluimerstand van je wekker. Zelfs het beantwoorden of beëindigen van telefoongesprekken is binnen handbereik met dit nieuwe gebaar, dat ook kan worden gebruikt om met gemak een foto te maken met de camera-afstandsbediening van je Apple Watch. Bovendien opent het 'Tik. dubbel'-gebaar de slimme stapel direct vanaf het wijzerplaat, en je kunt nogmaals tappen om door widgets te bladeren.

Deze verbluffende toevoeging is mogelijk gemaakt door de snellere Neural Engine van de Apple Watch Series 9. Deze engine verwerkt gegevens van de versnellingsmeter, gyroscoop en optische hartslagsensor met behulp van een geheel nieuw machine learning-algoritme. Dit algoritme herkent de subtiele polsbewegingen en veranderingen in je bloedsomloop wanneer je het 'Tik dubbel'-gebaar maakt met je wijsvinger en duim. 

Tik dubbel gebaar - Apple Watch 9

Helderder display

Met de efficiënte S9 SiP en de geavanceerde displaytechnologie van de Apple Watch Series 9, kun je nu genieten van een verbluffende maximale helderheid van maar liefst 2000 nits. Dat is tweemaal zo helder als zijn voorganger, de Series 8. Deze indrukwekkende helderheid zorgt ervoor dat het display zelfs in het felste zonlicht moeiteloos af te lezen is.

Maar er is meer. Als je behoefte hebt aan subtiliteit, kun je de helderheid van het scherm ook verlagen tot slechts één nit. Dit is uiterst praktisch wanneer je de mensen om je heen niet wilt storen. 

Apple Watch 9 - helderheid

De software WatchOS 10 in het kort

De Apple Watch 9 draait op de software WatchOS 10. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn als volgt:

 • Een vernieuwde interface die apps in een nieuw daglicht plaatst en een slimme stapel introduceert waarin altijd de juiste widgets verschijnen.
 • Ontdek plezierige nieuwe wijzerplaten zoals Snoopy, Palet en Zonnestand analoog. Nike Globe, een gloednieuwe wijzerplaat van Nike, laat de lijnen van de wereldbol oplichten bij elke seconde.
 • Voor fietsers is er goed nieuws: je kunt nu vermogensmeters, snelheidssensoren en cadanssensoren via Bluetooth koppelen, wat toegang biedt tot nieuwe metingen, trainingsweergaven en fietswork-outs.
 • Je fietswork-out kan automatisch als een Live activiteit op je iPhone verschijnen; met een simpele tik krijg je de work-out schermvullend te zien.
 • Verken nieuwe Kompasroutepunten en uitgebreide kaartmogelijkheden om je te begeleiden tijdens al je avonturen in de buitenlucht.
 • Daarnaast zijn er extra tools toegevoegd om je geestelijke welzijn te ondersteunen, inclusief het bijhouden van je gemoedstoestand in de Mindfulness-app.
 • De omgevingslichtsensor wordt ingezet om te meten hoeveel tijd je in natuurlijk daglicht doorbrengt. Dit biedt niet alleen bescherming tegen bijziendheid, maar levert ook andere voordelen op voor zowel je fysieke als mentale gezondheid, ongeacht je leeftijd.

WatchOS 10

CO2 neutrale Apple Watch

Voor het eerst zijn diverse combinaties van behuizingen en bandjes van de Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 en Apple Watch SE nu verkrijgbaar als CO₂-neutrale producten. In het kader van Apple 2030 heeft Apple aanzienlijke stappen gezet om de CO₂-voetafdruk van de Apple Watch aanzienlijk te verminderen. Dit omvat een drastische vermindering van de uitstoot afkomstig van de drie grootste bronnen van broeikasgassen, namelijk materialen, elektriciteit en transport.

De beperkte resterende uitstoot wordt gecompenseerd door middel van hoogwaardige koolstofkredieten via deelname aan natuurprojecten. Bovendien bestaat de nieuwe verpakking van de Apple Watch volledig uit vezels, waardoor deze nog milieuvriendelijker wordt. Je kunt de CO₂-neutrale modellen herkennen aan een speciaal logo op de verpakking. Apple zet hiermee een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en milieubewustzijn.

Apple Watch 9 modellen

 • De Apple Watch Series 9 is verkrijgbaar in de afmetingen 41 mm en 49 mm.
 • Verkrijgbaar in de kleuren: sterrenlicht, middernacht, zilver, Red en het nieuwe roze. 
 • De kasten van de smartwatch zijn van roestvrij staal zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en grafiet.

Wat gaat de Apple Watch 9 kosten?

De Apple Watch 9 is beschikbaar vanaf  449. Het gaat hierbij om het aluminium model met matte afwerking van gehad Ion-X-glas. Het roestvrije model van de Apple Watch 9 is beschikbaar vanaf € 799.

Apple Watch 9 bandjes

Natuurlijk heeft Apple met de onthulling van de nieuwe Apple Watch Series 9 ook nieuwe bandjes ontwikkeld. Ook bij Oblac zijn onze Apple Watch bandjes beschikbaar voor de Apple Watch 9. Bekijk alle bandjes via onderstaande link:

Tip: Leren Apple Watch bandjes 

Conclusie

Met de onthulling van de Apple Watch Series 9 hebben we een spannende reis gemaakt door de nieuwste innovaties en functies van dit krachtige horloge. Van de revolutionaire S9 SiP-chip tot de verbluffende helderheid van het display, en van intuïtieve gebaren tot de ondersteuning voor een gezonde levensstijl, de Apple Watch Series 9 belooft een ware gamechanger te zijn.

Dit horloge markeert niet alleen een sprong voorwaarts in technologie, maar ook in duurzaamheid, met CO₂-neutrale opties en milieuvriendelijke verpakkingen. Het is een tastbaar bewijs van Apples toewijding aan een groenere toekomst.

Of je nu een sportliefhebber, avonturier, of gewoon een liefhebber van geavanceerde technologie bent, de Apple Watch Series 9 biedt voor ieder wat wils. Het is de perfecte metgezel voor een actieve levensstijl en een verlengstuk van je iPhone.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de spannende mogelijkheden van de Apple Watch Series 9 te ontdekken en dat je nu klaar bent om deze innovatieve smartwatch in actie te ervaren. 

Interessante artikelen

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.